Bilförsäkringar och hur de fungerar

Kanske funderar du nu när sommaren närmar sig på att skaffa en bil tillfälligt och ge dig ut på en resa som förnöjer semester. Då kan det vara bra att känna till hur en bilförsäkring fungerar och hur denna egentligen är uppbyggd. Här kan du kortfattat lära dig om detta.

Trafikförsäkring

Den enda lagstadgade delen av en bilförsäkring är trafikförsäkringen som du alltså måste inneha om du äger en bil. Denna skyddar dig om du skadar annans egendom eller andra personer.

Halvförsäkring

I halvförsäkringen ingår oftast skydd mot brand, inbrott, maskinskador och stöld av bil. En viktig del i denna försäkring är också rättskyddet som du får om du pga av något som har inträffat i trafiken har rätt till ekonomiskt stöd vid rättsliga tvister.

Helförsäkring

I helförsäkringen får du också ett skydd mot vagnskador som tex repor eller plåtskador.

Tilläggsförsäkringar och vad priset egentligen beror på.

Det finns också mängder av olika tilläggsförsäkringar som framförallt försäkringsbolaget tjänar en del på. Men i vissa fall så kan det vara på sin plats att tänka igenom detta. Några exempel på tilläggsförsäkringar är drulleförsäkring, nyckelförsäkringar och tillägg för långa resor utanför Sverige/Europa. Tänk också på att jämföra bilförsäkringens pris hos några olika bolag för att på detta vis hitta bäst pris och villkor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *