Bli inredare – ett drömjobb! Vilka lyckas?

Många är intresserade av att bli inredare.

Men vad är det som krävs för att inredare ska bli riktigt framgångsrik? Här kommer några viktiga punkter:

 1. Du bör gilla att lösa problem. Tycker du att det är utmanande att ställas inför ett olöst problem och angripa det – även om du inte har ansvaret för att just detta problem blir löst?
 2. Troligen har du talang och jag är övertygad om att du är kreativ. Gillar du att med ord eller bild förklara för folk hur en viss lösning kan se ut fast den inte existerar ännu? Brukar folk då förstå vad du försöker beskriva?
 3. Du kastar dig säkert över inredningssidorna i olika tidningar och att du har en passion för inredning. Tänker du inredning varje dag, t.ex. när du kommer in i ett nytt hem eller i en ny lokal?
 4. Antagligen är du nyfiken på nyheter inom design, teknik, produkter, material o.s.v. Funderar du på hur ny teknik skulle kunna lösa ett visst problem och försöker du hitta nya användningsområden för nya material?
 5. Är du realist? Kan du göra en avvägning mellan den allra mest idealiska lösningen på ett visst problem och vad som verkligen är genomförbart ur kostnads-, tids- och resurssynpunkt? Har du förmågan att välja mellan flera olika alternativ som kanske alla är bra på något sätt?
 6. Gillar du människor? Är du social och gillar att umgås? Tycker du att det är intressant att lyssna på andra för att ta reda på hur de lever, jobbar, kopplar av osv.? Tror du att du kan arbeta tillsammans även med lite ”jobbiga” uppdragsgivare?
 7. Gillar du att planera och organisera? En inredare måste ibland organisera allt; hur ett projekt tas fram steg för steg, vilka personer som ska vara engagerade och hur det hela ska genomföras med en given budget och en förutbestämd tidplan.
 8. Är du en ”doer”? Får du saker att hända? Orkar du hålla på tills ett projekt verkligen är klart eller har du en tendens att ge upp innan du är i mål?Har du tillräcklig energi för att under viss tid satsa allt på ditt drömjobb? Har du viljan och fysisk och psykisk styrka för ett jobb som sällan klaras av mellan klocka 8 och 17 utan som ibland kan kräva din insats så gott som dygnet runt?
 9. Är du intresserad av ekonomi, budget och lönsamhet? Kan du tänka dig att jobba med den svåra kopplingen mellan design och kreativitet å ena sidan och med en budget och en tuff tidplan å andra sidan?
 10. Gillar du att sälja – både dina egna inredningstjänster och att ”sälja in” ett förslag till en kund eller användare?
 11. Är du intresserad av förhandling? Gillar du att göra inköp som uppfyller förutbestämda krav på kvalitet och kostnad?

Har du fler än hälften av dessa egenskaper så är det bara att gratulera till ditt nya jobb som inredare!

En reaktion på “Bli inredare – ett drömjobb! Vilka lyckas?

 1. Jag har alltid varit intresserad av inredning! men tyvärr har det blivit andra jobb.
  Modell-Reklammodell-ekonomisk utbildning-Eget företag-Hemmafru med 4, nu vuxna
  barn, detta var mitt jobb, men idag skulle jag vilja ha mitt drömjobb ”Inredare”
  Hur gå jag till väga? Det ska vara en kort utbildning, kanske man lär sig grunderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *