Börja jobba med att ordna events

Du kanske alltid har varit den som engagerat dig och arrangerat fester? Var det du som ordnade klassfesterna i skolan? Är det du som ser till att din släkt och dina vänner samlas och att det sker under trevliga former? Är det dig man ringer till när det gäller att ordna någon välgörenhetsaktivitet eller brukar du vara den som ordnar festerna på jobbet? Du kanske är den erfarne festfixaren?
Bra! Då har du säkert den entusiasm och den kreativitet som är en förutsättning för att lyckas inom denna bransch. För just kreativitet och entusiasm har alltid varit kännetecknen på de som engagerar sig i fester och planerade möten mellan människor. Så har det varit i alla tider.
Eventbranschen i Sverige och internationellt ger jobb åt många. Mötesindustrin i Sverige omsätter i dag ca 125 miljarder kronor och en stor del av denna omsättning går till tiotusentals småföretagare. Ta en kongress till exempel. Under själva genomförandet anställs värdinnor och värdar, ljus- och ljudtekniker, förare av bussar och bilar, tolkar, guider, säkerhetsvakter, städpersonal etc. I samband med kongressens sociala arrangemang kommer mat och dryck att serveras, gästerna underhålls av musiker och artister. Och deltagarna får ibland presenter som kan vara tillverkade av textilkonstnärer, glaskonstnärer och andra specialiserade tillverkare.
Branschen håller på att förändras. Fysiska möten kompletteras med eller ersätts av virtuella möten, många tjänster som i dag tillsätts inom eventbranschen har aldrig tidigare existerat, vi upplever en internationalisering och en specialisering och nyttjandet av sociala nätverk öppnar nya möjligheter.

Jobbet som eventplanerare har många fördelar:

  • Att starta en verksamhet där du planerar och arbetar med event åt andra kostar nästan ingenting.
  • Du får som eventplanerare den personliga tillfredsställelsen av att realisera dina och andras visioner så att de blir verklighet.
  • Du kan ta betalt på olika sätt, t.ex. med ett arvode som kunden betalar eller genom att du får en procentuell andel av underleverantörernas pris.
  • Du kommer att träffa många spännande människor och du kan bygga upp ett intressant nätverk.
  • Marknaden för eventplanering är god. Människor kommer alltid ha behov av att träffas och kraven på möten ökar hela tiden.
  • Att jobba med eventplanering är ett fritt arbete.
  • Om du har intresse för att skapa och att se dina och andras idéer genomförda, då kan eventplanering vara en spännande verksamhet.
  • För framgångsrika eventplanerare finns möjligheter att tjäna bra med pengar.
  • Gillar du att skapa och gillar du att samordna olika resurser på bästa sätt ur kvalitets-, kostnads- och tidssynpunkt och gillar du att se resultat – då är eventplanering ett drömjobb. Det bjuder på ständiga förändringar och utmaningar. Man lär sig nytt hela tiden och det är nästan omöjligt att i en sådan omvärld ha tråkigt.
  • Om du planerar events ”in-house” inom ett större företag så är det ett sätt att visa att man är bra på att planera och organisera vilket kan leda till andra spännande uppgifter i företaget

Detta är verkligen ett drömjobb. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *