Bra och Billiga plåttak

I Sverige har man länge använt taktegel som främsta material till villataket. Men det är något som är på väg att ändras och idag blir det allt mer vanligt att använda plåttak även till det nybyggda huset.

Plåttak blir allt mer vanligt

Förr var det vanligt att man använde plåttak till vedbodar, mindre stugor och kanske båthuset. Då var det främst den klassiska TP20 modellen som användes. Idag finns det betydligt fler modeller och man kan få sitt tak i en rad färger som passar just ens egna bygge.

Jämför priser hos återförsäljarna

Priset på takplåt varierar beroende på en rad faktorer. Självklart så beror det på vart man väljer att handla. En fördel idag är att man kan beställa sina byggvaror online och få dessa levererade direkt hem till dörren. Detta är både smidigt och gör att man spar tid och pengar. Andra saker som påverkar priset kan ha att göra med vilken modell man vill ha på sitt plåttak. Väljer man en lite mer avancerad profil kommer detta givetvis bli dyrare än om man använder standard plåten.

Idag går det att hitta både bra och billigt plåttak online.

Lätt att montera

Takplåt är förhållandevis lätt att montera. Eftersom det rör sig om större skivor så är det även lättare att hålla rent jämfört med exempelvis takpannor som har betydligt fler skymda ytor. Även vattenavrinningen fungerar galant på ett plåttak med rätt lutning vilket underlättar takunderhållet.

Håll snön borta

På senare år har vi fått väldigt mycket snö här i Sverige. Detta är givetvis väldigt trevligt på många sätt men för taken kan det ställa till problem. Därför gäller det att man har koll på sitt tak om det ligger väldigt mycket snö på som tynger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *