Förvandla dina byggkostnader till intäkter

Har du byggt om hemma? Och tyckte att det blev dyrt? Du är inte ensam. Men du ar säkert lärt dig mycket om att planera och organisera bygget. Det finns de som använt denna erfarenhet till att erbjuda sina tjänster att samordna och kontrollera andras ombyggnader.

Jag känner en dam som byggde om sitt kök i sin sommarstuga. Hon blev så fascinerad av hela planerings- och genomförandeprocessen att hon, efter att hon genomfört sitt eget projekt, började åta sig uppdrag att bygga om kök åt andra. Till att börja var det åt goda vänner men efter ett tag blev hon så professionell att denna verksamhet har blivit hennes nya yrke. Och när hennes köksintresse vaknade kom hon från en helt annan utbildning och ett helt annat yrke. Hon stortrivs och tjänar bra med pengar på sin nya verksamhet

Här finns en möjlighet. Om din ombyggnad resulterat i ett färdigt kök som du är nöjd med då har du gjort en resa där du skaffat dig värdefulla erfarenheter. Är du intresserad av att göra om samma process, då på uppdrag av andra, så kan det bli ett lönsamt drömjobb för dig – om du är intresserad.

  • Att genomföra mindre byggnationer och ombyggnader har många fördelar:
  • Du får tillfredsställelsen av att realisera dina och andras visioner så att de blir verklighet.
  • Du kommer att träffa många intressanta människor som efterfrågar din kunskap och du kan bygga upp ett intressant nätverk.
  • Om det rent av skulle bli ett nytt yrke för dig så är det ett fritt sådant.
  • Du kan vara din egen chef.
  • Marknaden är stor och intressant. Det behövs kök inte bara i andra hem. Många arbetsplatser behöver kök. Och jag känner de som fått uppdrag att planera och genomföra bygget av kök på större lyxjakter i Florida. Spännande, eller hur?
  • Att starta en verksamhet där du planerar och bygger om kök åt andra kostar nästan ingenting.
  • Du kan ta betalt antingen med ett timarvode som kunden betalar eller genom att du förhandlar dig till bra rabatter hos leverantörer. När kunden köper kan du få del av rabatten, vilket man i så fall ska informera kunden om på ett tydligt sätt.
  • Men allra viktigast – om du har ett intresse för att skapa, har ett intresse för färg och form och att se dina och andras idéer genomförda, då kan detta vara en spännande verksamhet.

 

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *