Inredare ligger i topp som drömjobb

När man frågar ungdomar vilka jobb som man helst skulle vilja satsa på så kommer att bli inredare ofta högt upp på önskelistan. Och det förstår jag.

Inredningsjobbet är på många sätt ett väldigt fritt yrke. Startar du eget så är du chef över dig själv och bestämmer dina egna tider. Du kan välja hur du vill jobba, t.ex. heltid eller deltid. Att jobba som inredare är dessutom en utmärkt verksamhet att jobba med hemifrån vilket många i dag tycker är attraktivt.

Och så finns det så många områden inom inredning där man kan specialisera sig: Här kommer några exempel:

Inredning och Experområden

Köksexpert. Köket är bland det viktigaste utrymmet i en vanlig bostad och i olika sorters allmänna lokaler. Att satsa på att bli specialist på vanliga kök och storkök kan därför vara en efterfrågad verksamhet. Jag har märkt att en av mina tidigare böcker ”Så får du ditt drömkök till lägsta kostnad” har köpts av många inredare.

Belysningsexpert. Ett typiskt specialistområde för en inredare. Här gäller det att kunna mycket om ljusets fysiska och psykiska påverkan, säkerhetsfrågor och dessutom ha en del elkunskap. Ljusets betydelse för upplevelsen av en miljö är oerhört väsentlig.

Audiovisuell rådgivare. Utvecklingen rusar iväg när det gäller nya prylar som har att göra med bild, ljus och ljud. För en amatör är det svårt att hänga med. Därför finns det utrymme för specialister inom dessa områden eftersom inredningen påverkas i så hög grad av denna utveckling.

Akustisk design. Om du lär dig hur man planerar inredning för god akustik finns det jobb med att inreda konserthallar, konferensrum, kontorslandskap, restauranger och speciella bostäder.

Du kanske går och funderar på att satsa på inredningsyrket. Kolla då denna checklista med fem punkter hur du blir inredare steg för steg.

Good luck!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *