Lär dig sätta mål

Att utvecklas som person är roligt. Man får en känsla av att man uppfyller något, att man helt enkelt kommer framåt. Det finns en rad verktyg man kan ta till för att utvecklas mer, eller helt enkelt utvecklas snabbare än om man inte hade använt dessa verktyg. Och med verktyg så menar vi inte program eller saker som kostar pengar, utan helt enkelt knep och trix som underlättar i din personliga utveckling.

Det förmodligen effektivaste sättet att utvecklas är genom att sätta upp mål. I grunden är detta väldigt enkelt. Du funderar ut vad du vill uppnå, eller kanske vad du vill göra och vart du vill vara om 5 år. Det är viktigt att man skriver ner sina mål för att man ska ha godare chanser att faktiskt uppnå dem.

Nästa steg i målsättningen går ut på att sätta smarta mål.Klicka här för att läsa mer och lära dig hur du kan sätta upp SMARTA mål. Det går helt enkelt ut på att det mål man formulerar ska vara tydliga, enkla att veta när man uppnått, samt tidsbestämda. Just det sistnämnda är lite extra viktigt, för utan en tydlig deadline när målen faktiskt ska vara uppfyllt, så ökar risken att du hela tiden skjuter fram uppgifter som kan ta dig närmare ett mål.

Man bör även se till att ha mål i alla olika kategorier av ens liv. Detta skulle kunna vara:

  • Sin privatekonomi
  • Sin utbildning
  • Sina relationer
  • Träning och hälsa
  • Välgörenhet

Anledningen till att man har mål i alla kategorier är för att då ökar man verkligen sin personliga utveckling. Om man hoppar över någon av dessa grupper är det lätt att känna sig otillräcklig, att man helt enkelt släpar efter och inte får ut sin fulla potential. Man brukar även säga att man behöver riktlinjer och visioner i alla delar av sitt liv för att vi helt enkelt ska må bra.

Pröva gärna själv att sätta mål, så ska du se att din utveckling kommer ta raketfart. Att verkligen vilja och sedan agera för att nå någonstans är en otroligt härlig känsla.

Har du några mål uppsatta?

En reaktion på “Lär dig sätta mål

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *