Lasik-operationer blir allt vanligare

Glasögon har växt fram till en stor industri där det betonas hur glasögon och solglasögon är en vacker assessoar som lyfter fram din personlighet på ett smart och sofistikerat sätt – till och med bättre än vad skor och väskor gör. De är ju i ditt ansikte. Det är också ett tydligt sätt att märka ut sin stil, precis som skor och väskor gör. Precis som med dem kan man också äga flera par glasögon och matcha dem till sina kläder och sitt humör.

Aldrig mer glasögon med en Lasik-operation?

Kan man tänka sig att detta intresse för att äga flera par glasögon konkurrerar med ögonoperation med Lasik som korrigerar synfel? I längden kanske det är billigare att göra en operation, men kortsiktigt är det ändå mycket billigare att köpa glasögon eftersom de säljs så billigt i många affärer och också på nätet finns många erbjudanden på glasögon. Men nu är det också allt vanligare med rabatter på lasik-operationer. Många klagar på att en lasik-operation är en alldeles för dyr procedur, men man kunde påstå att det snarare är en bra investering som man i längden sparar pengar på. Dessutom finns möjligheten att kunna göra en operation till nedsatta priser hos professionella ögonkirurger.

De som gör en lasik-operation gör den vanligtvis eftersom de tröttnat på att jämt köpa nya glasögon och uppdatera sina linsstyrkor, eller för att de tröttnat på att bära glasögon eller att lägga in kontaktlinser. Om man använder kontaktlinser ofta kan man också skade sina ögon ordentligt och hornhinnan tar stryk av att ständigt vara i kontakt med kontaklinserna och dina fingrar eller naglar. Det är också en bra orsak till att operera tillbaka synen.

Med ögonoperation slipper man vara beroende av att bära glasögon och om man ska tro på statistiken är det väldigt få som får problem med sina ögon efter en Lasik-operation. Man har flera problem med linser och och glasögon än efter operationen. Kanske man måste skaffa läsglasögon när man blir pensionär, men det är ingen stor sorg. Om den dagen kommer kan man ju då skaffa de där hippaste glasögonen och verka modemedveten och intresserad av att framhäva sin personlighet genom dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *