Läsplattor – nya sättet att läsa på

Att ligga ute på gräsmattan en solig sommardag och läsa en bra bok, är något som många verkligen älskar. Kanske har du precis åkt till stranden och tagit med dig en eller flera böcker. Tänk dig istället att du kunde ta med dig alla dina böcker, i en och samma bok. Detta går alldeles utmärkt om du har en läsplatta. Många av dagens läsplattor gör det möjligt för dig att ta med tusentals böcker, och ofta är läsplattor inte större än en pocketbok.

Läsplattor utmärkta för e-böcker

Böcker som läses digitalt på en läsplatta kallas e-böcker. En läsplatta är tillverkad så att läsning på plattan ska efterlikna läsning av vanliga böcker så mycket som möjligt. Detta är något man kommit långt med just på grund av den speciella skärmen som läsplattor är utrustade med. Dessa skärmar använder en teknik som kallas e-papper eller e-ink, vilket ger flexibla skärmar som reflekterar ljus. Detta innebär att du kan sitta i direkt solljus och läsa dina böcker på plattan.

Utbudet av e-böcker ökar

På senare år har utbudet av e-böcker verkligen exploderat. Amazon var tidiga att på den amerikanska marknaden hänga på tåget med läsplattor och e-böcker, vilket lett till att dem blivit väldigt stora på området. De har även lanserat sin egna läsplatta Kindle, som verkligen blivit väldigt populära i USA.

Att köpa böcker från sin läsplatta är väldigt enkelt. Ofta kan man idag köpa böcker direkt från läsplattorna och få de levererade på ett ögonblick. Väldigt smidigt och något som gjort att läsplattor blir allt mer populära.

Vill man inte köpa e-böckerna så finns möjlighet att låna från biblioteket. Det fungerar ungefär som att låna vanliga böcker, men här handlar det istället om digitala e-böcker. Du lånar boken direkt från läsplattan och kan låna den en period. När lånetiden sedan går ut försvinner boken från din läsplatta.

Beroende på vad du har för behov så kan det vara bra att jämför läsplattor. En läsplatta kan skilja sig från andra när det kommer till hur många e-böcker man kan lagra till exempel. Sen finns det även läsplattor i olika prisklasser. Dimensionerna kan även skilja sig något från en modell till en annan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *