Minnen från resan till Chiang Mai

Satt häromdagen och bläddrade igenom ett gammalt fotoalbum där jag också hittade ett gäng olika bilder när familjen befann sig i Chiang Mai i norra Thailand. Staden Chiang Mai är framförallt populär för turister på grund av dess rika kulturliv, omgivande vackra tempel och möjligheten till trekking i den Thailändska djungeln.

Trekking i Chiang Mai

Bland det bästa med chiang mai är möjligheten att ta sig ut på landsbygden och i naturen. Det är väl värt att ta sig en eller två dagar ut i naturen och vandra eller som det heter på turistspråk: trekking.

Du kan exempelvis rida elefant genom djungeln, se oerhört vackra vattenfall och varma källor och inte minst testa på att åka på en nybyggd båt på floden (se bild ovan) och bara njuta av att sakta glida igenom djungeln.

Andra sevärdheter

Andra saker som jag minns från den här resan är förstås den goda maten som finns precis lite överallt i Thailand. Men det är också rätt spännande att besöka olika tempel och bara uppleva den annorlunda kulturen mot Sverige. Vi kan varmt rekommendera en resa hit om du har några dagar över från solandet och vill besöka norra Thailand.

Lär dig gärna mer om Thailand på Destination Thailand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *