Snöslunga hjälper dig med snön

För många så är snö och vinter något av det bästa som finns. Man kan vara ute i naturen, åka skidor och bygga snögrottor. Men för alla de som har hus och kanske stora gårdar att skotta så är snö inte lika välkommet alla gånger. Som tur är finns det idag väldigt bra redskap för att slippa skotta. Ett sådant är som kanske bekant en snöslunga. Genom att använda en snöslunga så slipper man få ont i ryggen och spendera timmar med att skyffla undan snön, bara för att se den falla tillbaka dagen efter.

Snöslunga av olika typ

När man börjar jämföra snöslungor så inser man snart att det finns en hel del att välja på. Och snöslungor finns även i två utförande vilket kan vara enstegs eller tvåstegs. Skillnaden här är helt enkelt hur utmatningen sker, alltså om den sker i ett steg som vid enstegsfallet eller i två steg som den senare varianten gör. Ofta är tvåstegs snöslungorna dyrare eftersom de går att köra på grusade underlag och helt enkelt är mer kraftfulla.

Några väldigt populära snöslungor är stiga snöslunga som erbjuder ett brett sortiment med både enstegs och tvåstegs snöslungor i olika utförande. Här kan du hitta prisvärda modeller som med all säkerhet hjälper både dig som har en liten gårdsuppfart som måste skottas, men även dig som kanske har en jätteinfart till gården som varje år täcks med massvis av snö.

Några viktiga tumregler är helt enkelt att ju mer snö som ska skottas, desto större anledning finns det att köpa en tvåstegs snöslunga. Den går dessutom att köra på grus vilket inte går med enstegsslungan eftersom du där inte kan höja och sänka skruven. Det är något som man verkligen lär tänka på.

Ett tips är också att kika extra på de så kallade tvåstegs snöslungorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *