Tjäna pengar på att bli professionell festfixare

Möjligheterna att jobba inom festfixarbranschen är många:

  • Du kanske vill jobba på ett eventföretag. Det finns många olika sorter
  • Du kanske vill jobba helt eller deltid som frilans
  • Du kanske vill engagera dig som leverantör till eventindustrin
  • Du kanske redan är duktig festfixare på sidan av ditt ordinarie jobb och vill bli mer professionell
  • Du kan jobba heltid eller deltid med events som anställd i ett större företag
  • Eller du kanske vill jobba professionellt med events som ren välgörenhet

Det finns flera skäl varför det är en intressant bransch att satsa på:

  1. Det sker stora förändringar inom branschen nu. Fysiska möten kompletteras med virtuella möten, många tjänster som i dag tillsätts inom eventbranschen har aldrig tidigare existerat, vi upplever en internationalisering och en specialisering och nyttjandet av sociala nätverk öppnar nya möjligheter.
  2. Mötesindustrin i Sverige omsätter i dag ca 125 miljarder kronor och en stor del av denna omsättning går till tiotusentals småföretagare. Ta en kongress till exempel. Under själva genomförandet anställs värdinnor och värdar, ljus- och ljudtekniker, förare av bussar och bilar, tolkar, guider, säkerhetsvakter, städpersonal etc. I samband med kongressens sociala arrangemang kommer mat och dryck att serveras, gästerna underhålls av musiker och artister. Och deltagarna får ibland presenter som kan vara tillverkade av textilkonstnärer, glaskonstnärer och andra specialiserade tillverkare. Eventbranschen i Sverige och internationellt ger med andra ord jobb åt många.
  3. Många är intresserade av att hitta information om detta. Man vill veta mer om marknad, vad som krävs av den som engagerar sig, hur man blir anställd, hur man startar eget och lite om framtidsutsikterna. Jag ser i min verksamhet att intresset för att bli professionell festfixare är stort.

Det finns en hel del böcker om hur man ordnar fester, events och upplevelser men det finns alldeles för lite om hur man blir professionell festfixare, vilka egenskaper som krävs och hur man tar sig fram inom detta drömjobb, steg för steg.
Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *